Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseg kellene!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
433
négy egymást természetes szám összege 70.Határozd meg a számokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. Szám x
2. Szám x+1
3. Szám x+2
4. Szám x+3

x+x+1+x+2+x+3=70
4x+6=70 /-6
4x=64 /:4
x=16
Legkisebb szám 16
Azaz a számok 16, 17, 18, 19

Ell.: 16+17+18+19=70
0