Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseggg matek!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
378
két szám összege 150.Határozd meg a számokat,ha az egyik szám négyszerese a másiknak!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Vegyük az egyik számot x-nek , ekkor a másik szám 4x.
Ezeket összeadva kapjuk a 150-et
Egyenlet:
x+4x=150
5x=150
x=30 Tehát az egyik szám a 30 a másik pedig 4*30, azaz 120, és a kettő összege valóban 150.
0