Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
Valaki esetleg tudna segíteni megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A megoszlási viszonyszámok együtt 100%-ot tesznek ki, eddig ismerünk 3 értéket, ezek együtt 59%, tehát az étel és a kávé együtt 41%. Ezek értéke 2400+820=3220.
Ebből kiszámolható az összes, 3220/41*100=7854 (az összes Vm=100%)
Étel: 2400/7854*100=30,56%
Ital: 7854*0,45=3534 Ft
Egyéb: 7854*0,08=628 Ft
Kávé: 820/7854*100=10,44%
Szolgáltatás: 7854*0,06=471 Ft

A forint adatokat egészre kerekítettem

0