Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
353
Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szögpár
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`alpha=150°`
`beta=20°`
`gamma=180°-alpha=30°`
`varepsilon=180°-varphi=160°`
`sigma=alpha=150°`
`varphi=beta=20°`

Az alsó háromszögben, ugye a `varphi` `20°-os`, a `sigma` melletti szög pedig `180°-150°=30°` Így akkor a felső szög pedig: `180°-20°-30°=130°`
És akkor a `delta=180°-130°=50°`.
1