Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia SOS

Főoldal » Általános iskola » Kémia
334
8. Osztály OFI munkafüzet 63. Oldal 6. Feladat
Számítási feladat
CSATOLTAM KÉPET
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1000 kg = 10⁹ mg
10⁹ / 20 = 50000000 -> Tabletta összesen

Arányossággal:
1 doboz -> 50 tabletta
1000000 doboz <- 50000000 tablettából

20 mg hatóanyaghoz -> 280 mg segédanyag
Így a 14x-ese kell.
14*1000 kg = 14000 kg van szükség.

0