Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Általános iskola » Matematika
589
Számítsuk ki a rombusz alapú egyenes hasáb térfogatát és felszínét, ha az alapélek 5cm-esek, az alaplap egyik átlója 8 cm, és az oldallapok négyzetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`a=5` `cm`
`e=8` `cm`

`a²=(e/2)²+(f/2)²`
`5²=4²+(f/2)²`
`25=16+(f/2)²`
`(f/2)²=9`
f/2= 9 =3
f=6

T`alap`=(e*f)/2
Talap=(8*6)/2=24 cm²

Tpalást=4*5²=100 cm²

V=Talap*M
V=24*5=120bcm³

A=2Talap+Tpalást
A=2*24+100=148 cm²
Módosítva: 4 éve
1