Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömeg százalék

Főoldal » Középiskola » Kémia
905
150 g alkoholban 50g jódot oldok fel. tömeg%=? jelentése!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Oldott anyag: jód, 50 g
Oldószer: alkohol, 150 g
Oldat tömege: 50 + 150 g = 200 g

t% = (oldott anyag tömege / oldat tömege)*100 = (50/200)*100 = 25%
1