Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
404
Egy rezgőrugó maximális kitérése 5m. A rugóállandó pedig 500 N/m akkor mekkora a rezgés energiája?

1. 6 250 J
2. 62 502 500 J
3. 1 350 J
4. 505 J
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
E = `-1/2*D*x^2` = `1/2*500*5^2` = 6 250 J
1