Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tükrök és lencsék

Főoldal » Középiskola » Fizika
736
Homorú gömbtükör fökusztávolsága 20 cm.
Hol keletkezik a kép a tükör előtt 60 cm-re elhelyezett tárgyról?
Mekkora a nagyítás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`1/f` = `1/k+1/t`

`1/k` = `1/f-1/t` = `1/0.2-1/0.3` = `1/0.6`

k = 0,6 m = 60 cm

N = `k/t` = `60/30` = 2
0