Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8. osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
453
Van egy ABCD paralelogrammád, amelynek oldalai 8cm és 4cm hosszúak, a közbezárt szög a=60fok. Mekkora a paralelogramma többi szöge?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
tegyük fel hogy a 4 a szélső oldal a 8 pedig az alsó és a felső. mivel a kettő közé zárt szög 60 így 2 szognek kell 60nak lennie ( a vele átlósan lévőnek) egy paralelogramma szöveginek az összege 360° és 60+60=120 360-120=240. A maradék 2 szögnek az összege így 240 és az a 2 szög is egyenlő. Így a 240et elfelezzül ami 120. Vagyis a szögeinek a száma 60+60+120+120=360
0