Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
630
körcikk területe 24pi,a körív hossza 6pi.
Mekkora a középponti szög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

I. `r^2*pi*alpha/360 = 24*pi`

II. `2*r*pi*alpha/360 = 6*pi`

A kettőt elosztjuk egymással:

`(r^(cancel(2))*cancel(pi)*cancel(alpha))/(2*cancel(r)*cancel(pi)*cancel(alpha)` = `(cancel(6)*4*cancel(pi))/(cancel(6)*cancel(pi))`

`r/2` = 4

r = 8

Visszahelyettesítünk bármelyikbe (legyen a 2. egyenlet):

`2*8*cancel(pi)*alpha/360=6*cancel(pi)`

`16*alpha/360` = 6

`alpha` = 135°.
0