Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szöveges egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
349
Sziasztok! Bárki aki letudná vezetni nekem még a mai nap azt megköszönném. Képet csatoltam.
b, és a c feladat lenne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
b,

Gondoltam x-re, szor három az 3x, hozzáad 9-et, az 3x+9.

250-(3x+9) = 2x + 6

250-3x-9 = 2x + 6

241-3x = 2x + 6 /+3x

241 = 5x + 6 /-6

235 = 5x /:5

x = 47

A gondolt szám a 47.

c,

Gondoltam x-re, hozzáadom a felét: `x+1/2*x`

`3/2*x-40 = x+20` /-x

`1/2*x-40=20` /+40

`1/2*x=60` /*2

x = 120

A gondolt szám a 120.
0