Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!! Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
356
A házi feladat a 7. Feladat
Nagyon sokat próbálkoztam már vele de nem igazán értem, légyszi valaki segítsen!
Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`alpha` = x

`beta` = 4x

`alpha+beta` = 90°

5x = 90

x = `90/5` = 18° = `alpha`

4x = `4*18` = 72° = `beta`
0