Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szabadesés

Főoldal » Középiskola » Fizika
1943
Mennyi idő áll rendlkezésére a 10 méter magas toronyból elhanyagolható kezdősebességgel vízbe ugró versenyzőnek?
Mekkora sebeséggel érkezik a vízbe?
Mekkora volt az átlagsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Köszi!
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`s = 10 m`
`s = 1/2·g·t^2` a megtett út gyorsuló mozgásnál
`g=10 m/s^2` a gyorsulás
--------
`2s=g·t^2`
`t = sqrt((2s)/g) = sqrt((2·10\ m)/(10 m/s^2)) = sqrt(2)\ s`
`v=g·t = 10·sqrt(2)\ m/s`
`v_"átl" = (0+v)/2 = 5·sqrt(2)\ m/s`
0