Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
858
Hf.: Szöveges feladat megoldása egyenlettel:

55 db színház- és mozijegy ára 95.000 ft-ba kerül. Egy színházjegy 2600 ft, egy mozijegy ára 1000 ft.

Hány színház-és mozijegyet vásároltak?

Ellenőrzés is kell!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, Matematika, egyenlet, szöveges, házifeladat, Matek házi
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Van x db szinházjegy, 55-x db mozijegy.

x db szinházjegy ára 2600x, 55-x db mozijegy ára 1000(55-x).

A felírható egyenlet:

2600x + 1000(55-x) = 95000

55000 + 1600x = 95000

1600x = 40000

x = 25

25 db szinházjegyet és 55-25 = 30 db mozijegyet vettek.

Ellenőrzés:

25 db szinházjegy kerül `25*2600` = 65.000 Ft-ba

30 db mozijegy kerül `30*1000` = 30.000 Ft-ba.

Ez összesen 65.000 + 30.000 = 95.000 Ft.
0