Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
365
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

F = `k*(Q_1*Q_2)/r^2` = `m*a`

a = `k*(Q_1*Q_2)/(r^2*m)` = `9*10^9*(10^(-5)*10^(-5))/(1^2*0.05)` = 18 `m/s^2`

b,

v = `a*t` `rightarrow` `t=v/a`

s = `a/2*t^2` = `a/2*(v/a)^2` = `v^2/(2*a)`

v = `root()(2*a*s)` = `root()(2*18*1)` = 6 `m/s`.
0