Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányosság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
572
Sziasztok kéne egy kis segítség!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a, 4 óra alatt 600*0,4=240m2 területet ásott fel.

Vagyis: 4óra=240m2
6óra=xm2
Ossznk lentről felfelé: 6/4=x/240 /szorzunk 240-nel
240*6/4=360m2
Azaz: 6óra alatt 360m2 ás fel.

b, 14 munkás=18 óra
6 munkás=x óra
Kevesebb munkás tovább dolgozna,tehát ez fordított arányosság, vagyis ha egyik lentről felfelé osztunk, akkor a másik oldalon fentről lefelé osztunk:
x/18=14/6 /szorzunk 18-cal
x=14*18/6=42óra

Vagyis 6 munkás 42 óra alatt végezne.
Módosítva: 8 éve
0