Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
558
Csatoltam képet

A megadott szögekből számítsd ki a tengelyesen tükrös háromszög szögeit!

Előre is köszönöm! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a, a fenti csúcsnál levő szög `180-128` = 52°; a lentiek pedig `(180-52)/2` = 64 fokosak.

b, A fenti szög `90-62` = 28°; a lentiek `(180-28)/2` = 76 fokosak.

c, A fenti szög 100°, a lentiek pedig `(180-100)/2` = 40 fokosak.
0