Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges százalékszámítás segítség!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
407
Peti és Gergő eldöntötték,hogy a vakációban összesen 260 matematikafeladatot fognak megoldani. Peti megoldotta az általa kitűzött feladatok 65%-át, Gergő pedig általa kitűzött feladatok számának a 75%-át oldotta meg. Így összesen 183feladatot oldottak meg.Határozd meg, hány feladatot tűzött ki magának a két fiű külön-külön, és hányat oldottak meg azokból!
Valaki tudna nekem segíteni levezetéssel? Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, Matematika, segítség, szöveges, százalékszámítás, Levezetéssel
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

Peti x feladatot tűzött ki célul, Gergő 260-x feladatot.

Peti megoldott 0,65x feladatot; Gergő megoldott 0,75(260-x). A kettő összege 183.

0,65x + 0,75(260-x) = 183

195-0,1x = 183

0,1x = 12

x = 120

Peti kitűzött 120 feladatot, megoldott `0.65*120` = 78 feladatot.

Gergő kitűzött `260-120` = 140 feladatot, megoldott `140*0.75` = 105 feladatot.

105 + 78 = 183.
0