Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékos feladat segítség!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
385
1.
Az x szám 25%-a annyi,mint azt y szám 80%-a
(a)Határozd meg ,hogy x szám hány százaléka az y számnak!
(b)Ha a két szám összege 210, számitsd ki az x és y számokat!
Előre is köszi aki segít nekem a levezetésben!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, Matematika, segítség, százalék, százalékszámítás, Levezetéssel
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`0,25x=0,8y`
`x+y=210`

`y=210-x`

`0,25x=0,8(210-x)`
`0,25x=168-0,8x` `//+0,8x`
`1,05x=168` `//÷1,05`
`x=160`

`y=210-160=50`

`Ell.:`
`0,25*160=40`
`0,8*50=40`
`40=40`

`160÷50=3,2` azaz `320%-a` az `x` szám az `y`-nak.

`a)`
`320%`
`b)`
`160, 50`
0