Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusztetel SOS!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
538
a=5 cm
b=8 cm
Alfa szog= 30°
Beta1 szog= 53,13°
Beta2 szog= 126,87°
Gamma1 szog° 96,87°
Gamma2 szog= 23,13°
Keressuk a c1-et es a c2-ot.
Mindkettonek a keruletet teruletet, beirhato es korulirhato korenek sugarat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
₁1. a/c₁=sin alfa/sin gamma₁ /behelyettesítve:
5/c₁=sin 30/sin 96,87 /számológéppel számoljuk ki a jobboldalt:
5/c₁=0,5036 /szorzunk c₁-gyel:
5=0,5036*c₁ /osztunk 0,5036-tal:
9,9282cm=c₁

2. a/c₂=sin alfa/sin gamma₂ /behelyettesítve:
5/c₂=sin 30/sin 23,17 /számológéppel számoljuk ki a jobboldalt:
5/c₂=1,27 /szorzunk c₂-vel:
5=1,27*c₂ /osztunk 1,27-tel:
3,937cm=c₂

3. K₁=5+8+9,9282=22,9282cm K₂=5+8+3,937=16,937cm
T₁=5*8*sin 96,87/2=19,856cm² T₂=5*8*sin 23,13=7,856cm²

4. s₁=a+b+c₁/2=11,4641cm T₁=s₁*r₁, vagyis: 19,856=11,4641*r₁ /osztva 11,4641-gyel:
1,732=r₁
s₂=a+b+c₂/2=8,468cm T₂=s₂*r₂, vagyis: 7,856=8,468*r₂ /osztva 8,468-cal:
0,927=r₂
T₁=a*b*c₁/(4*R₁) vagyis: 19,856=5*8*9,9282/(4*R₁), amiből R₁=5
T₂=a*b*c₂/(4*R₂) vagyis: 7,856=5*8*3,937/(4*R₂), amiből R₂=5,011



0