Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számolás 23

Főoldal » Középiskola » Kémia
466
A nátrium-hidrogén-karbonát kihevítése után a kiindulási szilárd anyag hány tömeg%-a marad vissza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2 `NaHCO_3` `rightarrow` `Na_2CO_3` + `CO_2` + `H_2O`

`M_(NaHCO_3)` = 84 `g/(mol)`

`M_(Na_2CO_3)` = 106 `g/(mol)`

106 g `NaHCO_3` hevítéséből visszamarad 84 g `Na_2CO_3`

100 g `NaHCO_3` hevítéséből marad `100/106*84` = 79,25 g `Na_2CO_3`

79.25 % marad vissza.
0