Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
535
Egy fafajta törzsének keresztmetszetét vizsgáljuk egy adott magasságban. Ez a keresztmetszet a fa 5 és 20 éves kora közötti növekedése során (jó közelítéssel) mindvégig köralakúnak tekinthető. A kör átmérőjét a d: [5; 20] → R, d(x) = −0, 25x2 + 20x + 40 függvény adja meg, ahol x a fa években mért életkorát, d(x) pedig az átmérő milliméterben mért hosszát jelöli.

Hány cm a törzs keresztmetszetének átmérője akkor, amikor a fa éppen 10 éves?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
d(10) =−0,25⋅102 +20⋅10+40 = 215 (mm) = 21,5 cm
1