Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számolás 15

Főoldal » Középiskola » Kémia
482
Hány gramm csapadék képződik, ha 0.1 mol nátrium-kloridot és 0.3 mol kálium-kloridot tartalmazó oldathoz feleslegben ezüst-nitrát-oldatot adunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
15,

`M_(AgCl)` = 143,32 `g/(mol)`

`AgNO_3` + `KCl` = `ul(AgCl)` + `KNO_3`

`AgNO_3` + `NaCl` = `ul(AgCl)` + `NaNO_3`

0,1 mol NaCl-ból keletkezik 0,1 mol AgCl

0,3 mol KCl-ból keletkezik 0,3 mol AgCl

0,1+0,3 = 0,4 mol AgCl tömege `0.4*143.32` = 57,328 g csapadék keletkezik.
0