Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számolás 13

Főoldal » Középiskola » Kémia
511
3 kg 10 tömeg%-os nátrium-szulfát-oldatot bepárolunk. Hány gramm kristályos só (Na2SO4 * 10H2O) marad vissza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
13,

`M_(Na_2SO_4)` = 142 `g/(mol)`

`M_(Na_2SO_4*10H_2O)` = 322 `g/(mol)`

3000 g oldatban van 300 g `Na_2SO_4`

300 g vízmentes `Na_2SO_4` egyenértékű `300/142*322` = 680,28 g kristályvizes sóval, ennyi marad vissza.

0