Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány órakor találkozik a két barát

Főoldal » Általános iskola » Matematika
483
Ádám és Misi egymástól 85 km-re laknak. Elhatározták , hogy 6 órakor kerékpárral elindulnak
egymás felé, és útközben találkoznak. Ádám óránként 14 km-t tesz meg. Misi elaludt, és csak fél 8-kor indult, de ő óránként 18 km-rel megy.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Ejeeke
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ádám fél nyolcig megtett `1.5*14` = 21 km-t, már csak 85-21 = 64 km-t kell együtt megtenniük.

Az együttes sebességük 14+18 = 32 `(km)/h`, tehát a hátralevő 64 km-t `64/32` = 2 óra alatt tették meg, vagyis `fél nyolc + kettő = fél tízkor találkoztak.
0