Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számolás 8.0

Főoldal » Középiskola » Kémia
395
76.33 dm3 28 tömeg%-os, 1.31 g/cm3 sűrűségű nátrium-hidroxid-oldatot addig forralunk, amíg 70 kg oldat marad vissza. Mennyi a visszamaradó oldat tömeg%-os töménysége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
8,

76,33 `dm^3` oldat tömege m=`rho*V` = `76.33*1.31` = 100 kg

100 kg oldatban van `100*0.28` = 28 kg NaOH

Bepároljuk, az oldott anyag tömege nem változik, az oldaté csökken

70 kg oldatban van 28 kg NaOH

100 kg oldatban van `100/70*28` = 40 kg NaOH

A keletkezett oldat 40 tömeg%-os.
0