Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számolás 6.0

Főoldal » Középiskola » Kémia
481
76.3 dm3 28 tömeg%-os nátrium-hidroxid-oldat sűrűsége 1.31 g/cm3, bepárlásakor 70 kg oldat marad vissza. Mennyi ennek az oldatnak a tömeg%-os összetétele?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
6,

76,3 `dm^3` oldat tömege `76.3*1.31` = 99,953 kg.

99,953 kg oldatban van `99.953*0.28` = 27,984 kg NaOH

Bepároljuk

70 kg oldatban van 27,984 kg NaOH

100 kg oldatban van `100/70*27.984` = 39,981 kg NaOH

A kapott oldat 39,981 tömeg%-os.
0