Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számolás 5.0

Főoldal » Középiskola » Kémia
452
Hány gramm vizet tartalmaz 400 cm3, 1.3 g/cm3 sűrűségű, 30 tömeg%-os kálium-karbonát-oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
5,

400 `cm^3` oldat tömege m= `rho*V` = `1.3*400` = 520 g

520 g oldatban van `520*0.3` = 156 g `K_2CO_3`

A többi víz, vagyis `520-156` = 364 g vizet tartalmaz.
0