Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számolás 3.0

Főoldal » Középiskola » Kémia
349
6 dm3 10 tömeg%-os, 1.1 g/cm3 sűrűségű nátrium-hidroxid-oldatot 1420 grammra párolnak be. Hány tömeg%-os az így kapott oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
3,

Az oldat tömege: m= `rho*V` = `6000*1.1` = 6600 g

6600 g oldatban van 660 g NaOH

Bepároljuk, az oldat tömege csökken, az oldott anyagé marad.

1420 g oldatban van 660 g NaOH

100 g oldatban van `100/1420*660` = 46,48 tömeg%-os lesz az oldat.
0