Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számolás

Főoldal » Középiskola » Kémia
406
10 kg alumíniumot akarunk készíteni elektrolízissel, mennyi idő kell, ha 10 A áramerősséggel dolgozunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

`Al^(3+)` + 3 `e^-` `rightarrow` `Al`

`A_(Al)` = 27 `g/(mol)`

10 kg alumínium az `10000/27` = 370,4 mol

Ennyi alumínium `3*370.4` = 1111 mol elektron átvitelével jár

1111 mol elektron átviteléhez `96485*1111` = 107 205 256 C töltés szükséges.

Q = `I*t` `rightarrow` t = `Q/I` = `107205255/10` = 10 720 556 s = 2978 h = 124 napig tart az elektrolízis.
1