Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
396
A hétvégi családi kiránduláson voltunk, egy várat is megnéztünk. A négy belépőjegy ára 6420 volt. A büfében pedig annyiért vásároltunk , amennyibe a 3 belépőjegy kerülne. Mennyi volt a visszajáró a büfében ha 10 000 ft-val fizettünk.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Ha egyenlő volt a belépők ára, akkor 1 belépő került `6420/4` = 1605 Ft-ba.

3 belépő került `1605*3` = 4815 Ft-ba.

10 000 Ft-ból a visszajáró: 10 000 - 4 815 = 5185 Ft.
0

A 4320
B 5320
C 4680
D 1560
E 6320
0