Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekházi

Főoldal » Középiskola » Matematika
389
1., Egy húrtrapéz "a" oldala 12 cm
"b"oldala 6 cm
"c" oldala 8 cm

Mekkora a trapéz magassága, Kerülete, Területe?

2.,
Egy rombusz Területe 50 dm²
"F" átlója 20dm²

Mekkora a rombusz "e" átlója, alapja és kerülete
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`1.)`
`a=12` `cm`
`b=6` `cm`
`c=8` `cm`

`K=a+2b+c`
`K=12+6+6+8=32` `cm`

`x=(a-c)/2`
`x=(12-8)/2=4/2=2` `cm`

`b²=x²+m²`
`6²=2²+m²`
`36=4+m²` `//-4`
`m²=32`
`m=sqrt 32=4sqrt 2≈5,66` `cm`

`T=(a+c)/2*m`
`T=(12+8)/2*sqrt 32=40sqrt 2≈56,57` `cm²`

`2.)`
`T=50` `dm²`
`f=20` `dm`

`T=(e*f)/2`
`50=(20e)/2` `//*2`
`20e=100` `//÷20`
`e=5` `dm`

`a²=(e/2)²+(f/2)²`

`a²=(5/2)²+(20/2)²`
`a²=6,25+100=106,25`
`a=sqrt (106,25)≈10,30` `cm`

`K=4a`
`K=4*sqrt (106,25)=10sqrt 17≈41,23` `cm`
Módosítva: 4 éve
0