Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika,VII.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
489
Ubulka F=0,8 kN nagyságú,érintőleges irányú erővel hat az r=5m sugarú körhinta peremére.Számítsd ki Ubulka által kifejtett erő forgástengelyre vonatkoztatott forgató nyomatékát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#fizika #7.osztaly
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`F=0,8` `kN``=800` `N`
`k=5` `m`

`M=F*k`

`M=800*5=4000` `Nm`
0