Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia oldatok összetétele

Főoldal » Középiskola » Kémia
412
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem ebben a két feladatban. SOS!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, térfogat, oldat, mol, ANYAG, oldószer, oldott
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
11,

Az oldat 0,2 `(mol)/(dm^3)` koncentrációjú, az azt jelenti, hogy

1 `dm^3` (1000 `cm^3`) oldatban van 0,2 mol oldott anyag.

500 `cm^3` oldatban van `500/1000*0.5` = `color(red)("0,25 mol")` oldott anyag.

12,

`M_(NaCl)` = 58,5 `g/(mol)`

30 g NaCl az `30/58.5` = 0,513 mol

A készítendő oldat

1000 `cm^3`-ében van 0,1 mol NaCl

Mennyi oldatban van 0,513 mol NaCl?

x = `0.513/0.1*1000` = `color(red)(5130 cm^3)` oldat készíthető.
-1