Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
558
Bontsd fel a zárójeleket majd végezd el az összevonásokat! Végül számítsd ki a helyettesítési értéket, ha d= -5 és e= 1/5

(a per jel a tört) Csatoltam a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
= `6de+4e+3d-2e-de+3d` = `5de+2e+6d` = `5*(-5)*1/5+2*1/5+6*(-5)` = `-5+2/5-30` = -34,6
0