Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

20.21 est nem értem szeretmém kérni a segítségeteket

Főoldal » Általános iskola » Matematika
350
20.21 est nem értem szeretmém kérni a segítségeteket
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`20.)`
`x:` az összes könyv
`Lili: 1/4x+4`
`P`é`ter: 0,25x+6`
`Janka: (1/4x+4)/2`

`1/4x+4+0,25x+6+(1/4x+4)/2=x` `//*4`
`x+16+x+24+1/2x+8=4x` `//*2`
`2x+32+2x+48+x+16=8x`
`5x+96=8x` `//-5x`
`3x=96` `//÷3`
`x=32`

`Lili: 1/4*32+4=12`
`P`é`ter: 0,25*32+6=14`
`Janka: 12/2=6`

`12+14+6=32 32=32`

Lilinek `12`, Péternek `14` és Jankának `6` könyve volt.

`21.)`
`1.: x`
`2.: 3(x/2)`
`3.: 4(x/2)`

`x+6,4=4(x/2)`
`x+6,4=2x` `//-x`
`x=6,4`

`1.: 6,4`
`2.: 3((6,4)/2)=9,6`
`3.: 4((6,4)/2)=12,8`

első szám fele: `6,4÷2=3,2`
második szám harmada: `9,6÷3=3,2`
harmadik szám negyede: `12,8÷4=3,2`
`3,2=3,2=3,2`

Ez a három szám a `6,4`, a `9,6` és a `12,8`.
0