Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
329
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
`x: Cili` `p`é`nze`

`2/7x=1/5x+120`
`(5*2)/(35)x=(7*1)/(35)+120`
`(10)/(35)x=7/(35)x+120` `//*35`
`10x=7x+4200` `//-7x`
`3x=4200` `//÷3`
`x=1400`

`Ell.:`
`2/7*1400=400`
`1/5*1400+120=280+120=400`
`400=400`

Cilinek `1400` `€`-ja van.
0

Valószínűleg a megoldás ott van a tk. utolsó oldalában
0