Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Nem tudom megoldani ezt a feladatot? Segítenétek?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
346
Janiék teljesítménytúrán vettek részt. Az eredeti tervek szerint 3:5 arányban szerettek volna végigmenni a távon 2 nap alatt. Végül azonban a tervezettnél 7-km-rel kevesebbet tudtak megtenni az első nap, így végül a második nap épp kétszer annyit gyalogoltak, mint az elsőn. Hány kilométert tettek volna meg a két nap alatt eredetileg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, egyenlet, nehéz, szövegesfeladat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
TERV: 1. nap: 3x; 2. nap: 5x
VALÓSÁG: 1. nap: 3x-7, 2. nap: 5x+7
5x+7=2·(3x-7)
5x+7=6x-14
21=x
Két alap összesen 8*21=168 km-t akartak megtenni.

Ellenőrzés:
1. nap 3*21-7=56 km
2. nap: 5*21+7=112 km ami tényleg duplája az 56-nak.
0