Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok szeretnék segítséget kérni.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
322
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
Egyik módszer, hogy kiszámolod a tizedes tört értékét mindkettőnek, de az ilyen feladatoknál nem engedett a számológép általában, így inkább közös nevezőre hozom és akkor csak a számlálólak kell összehasonlítani.
3/7 = 36/84
5/12 = 35/84
Így a a 3/7 a nagyobb

b)
1/2 -2/5 = (5-4)/10 = 1/10
1/2 +2/5 = (5+4)/10 = 9/10

(1/10 : 9/10) * 15/10
1/9*15/10=1/6

c)
38+37-52+26=49
Tehát lefelé kell mennie 11 emeletet.
1