Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
432

1.10liter 50% oldalhoz ,mennyi vizet kell hozzáönteni,hogy 20% oldatot kapjunk ?

2.Egy kétjegyű szám második számjegyet háromszorosa az elsőnek.Ha a számhoz hozzáadjuk a szàmjegyeinek felcserélesevel kapott számot 88-at kapunk .Melyik ez a szàm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
1.) 10*50+x*0=(10+x)*20
500=200+20x
300=20x
15=x
15 liter víz kell
0

Lehetséges kétjegyű számok: 13; 26; 39
13+31≠88
26+62=88
39+93≠88
A keresett szám a 26.
0

2.
xy (ez a kétjegyű szám)

3*x = y
10x + y + 10y + x = 88

10x + 3x + 10*3x + x = 88
10x + 3x + 30x + x = 88
44x = 88
x = 2

3*2 = y
y = 6

Eredeti szám: 26. (Egy kétjegyű szám második számjegye (6) háromszorosa az elsőnek (2).)
Fordítva 62. Tehát 26 + 62 = 88.
0