Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek számjegyek

Főoldal » Középiskola » Matematika
354
Sziasztok,le tudnátok nekem vezetni ezt a feladatot kérlek? Nekem nem megy, pedig kéne vasárnapra.. A feladat így szól:
"A 2021 egy olyan évszám amelyben az első két számjegyből álló kétjegyű szám eggyel kisebb, mint a harmadik és a negyedik számjegyből álló kétjegyő szám.
Mennyi az összege az ilyen tulajdonságokkal rendelkező négyjegyű évszámoknak?"
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, összeg, számolás, Lehetőségek, évszám
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Tehát az első szám a 1011, az utolsó pedig 9899.

Ez egy számtani sorozat, az első tagja 1011, a különbsége 101. Az utolsó tagja 9899, az lesz a 89. tag.

`S_(89)` = `((a_1+a_(89))*89)/2` = `((1011+9899)*89)/2` = 485 495.
2