Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termodinamikai feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
443
Milyen nyomás uralkodik egy 210 m3-es tartályban, amely 60 celsius fokon 2,5 kg N gázt tartalmaz? M nitrogén=28 kg/kmol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
p*V = n*R*T
p = n*R*T / V

Adatok:
T = 60C = 333K
V = 210 m3
n = m/M = 2,5/28 = 0,09 mol
R = 8,314 J/(mol*K)

Ebből a p = 1,18 Pa
1