Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
408
200 liter 40 fokos fürdővíz elkészítéséhez 10 fokos és 80 fokos vizet kevernek össze. Mennyit vettek mindegyikből?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`10x+80(200-x)=200*40`
`10x+16000-80x=8000`
`16000-70x=8000`
`16000=8000+70x` `//-8000`
`70x=8000` `//÷70`
`x=800/7~~114,29` `l`

`200-800/7=600/7~~85,71` `l`

`800/7` liter `10°`-os és `600/7` liter `80°`-os vizet kevertek össze.
Módosítva: 4 éve
0