Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9.-es matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
képet csatoltam! Aki megoldja annak nagyon köszönöm előre is!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

637,

A többi szög:

`gamma` = `alpha` = 72°

`beta` = `delta` = `180-alpha` = 108°

Lehet, ha az oldalak is egyenlők.

638,

Az egyik szög x, a másik x+12,8

A kettő összege 180°.

x+(x+12,8) = 180

2x+12,8 = 180

2x = 167,2

x = 83,6° , a szemközti is annyi, a másik kettő pedig 83,6+12,8 = 96,4°.

686,

A másik két szög:

`beta` = `(180-(alpha+gamma))/2` = `(180-42-126)/2` = 6°.

687,

A hosszabb átló a szögeket felezi, tehát 19,5 és 50 fokos szöget zár be az oldalakkal.

A rövidebb átló erre merőleges, vagyis 90-19,5 = 70,5 és 90-50 = 40°-os szöget zár be az oldalakkal.
1