Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget szeretnék kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
344
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A`
`z²=5² + 12²`
`z²=25+144=169`
`z=sqrt 169=13`

`B`
`x²=4²+2²`
`x²=16+4=20`
`x=sqrt 20=2sqrt 5~~4,47`

`C`
`c=24` `cm`
`alpha=30°`
`beta=60°`
`gamma=90°`

`sinalpha=a/c`
`sin30°=a/24`
`0,5=a/24`
`a=12` `cm`

`c²=a² + b²`
`24²=12² + b²`
`576=144+b²` `//-144`
`b²=432`
`b=sqrt 432=12sqrt 3` `cm`

`e=2b`
`e=2 * sqrt 432=24sqrt 3~~41,57` `cm`

`f=2a`
`f=2*12=24` `cm`
0