Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget.

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Az ábrán látható ABC háromszög leghosszabb oldalon AB. Tudhuk továbbá, hogy AC = AE, valamint BC = BF.
Mekkora az ECF<;), ha
a, α = 32°, β = 46°
b, α = 30° , β = 54°
c, α = 65°, β = 45°
d, α = 43°, β = 33,4°
e, α = 62°, β = 56°?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nem mosolygós fejnek indult hanem < és ezen belül van egy vonal.
0


Az ábra alapján a szögek:

a, 180-(32+46) = 102°

b, 180-(30+54) = 96°

c, 180-(65+45) = 70°

d, 180-(43+33,4) = 103,6°

e, 180-(62+56) = 62°.
1