Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előre is köszönöm.

Főoldal » Középiskola » Matematika
536
ααAz ábrán vastagon húzott hát szakasz egyenlő hosszú.
Mekkora a β szög ha
a, α = 5°
b, α = 10°
c, α = 15°
d, α = 20°?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az ábra alapján:

`beta=5*alpha`

a, `beta` = 25°

b, `beta` = 50°

c, `beta` = 75°

d, `beta` = 100° lenne, de nem lehet 90°-nál nagyobb `beta`, ezért ez nem szerkeszthető.
1