Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Toldi Miklós Farkaskaland fogalmazás E/1 -ben?

3342
Sziasztok! Holnapra kellene egy fogalmazás E/1 személyben, de semmi ötletem. Eddig csak olvasónaplókat néztem meg. Azok sem adtak ötletet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Farkaskaland, Toldi, Toldi Miklós, irodalom, sos
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Összefoglalva a Farkaskaland című rész:

Farkaskaland


A nádasba bujdostam. Fájt a szívem, hogy nem láthatom édesanyjámat . Vissza-visszanéztem, majd megfordultam, hogy elbúcsúzzak tőle.

Mentem, mentem, és észre sem vettem, hogy egy réti farkas fészkébe léptem. A fészekből két kis farkaskölyök nézett a rám. A kis farkasok sírtak, nyüszítettek, mert féltek tőlem. Én meg megsajnáltam az árva kis farkasokat, mert ráléptem a fészkükre. Anyai szeretettel simogattam meg a fejüket.

Aztán egy hatalmas ordítást hallottam. A zörgő nádból kiugrott a mérges anyafarkas. Azt hitte, hogy bántani akarom őket, ezért nekemugrott. Birkóztam vele, de a farkas hátsó lábaira állva nagyokat csapott karmaival az arcomra. Nem hagytam magam! Ököllel sokszor fejbe csaptam a farkast. Az ordas ordított. A nap megcsillant hegyes fogain, és szájából eleredt a vér.

Kezdtem unni a harcot, de az egyre veszélyesebbé vált. Nagyot rúgtam az ordas oldalába. A farkas nagyot koppant a földön, de mintha észre sem vette volna, megint nekem ugrott. Körmeit a vállamba vájta. Ekkor, bánatomra, megjelent a hím farkas.
Megszorítottam a nőstény nyakát, fogtam erősen, míg végül a toportyán kilehelte a lelkét. Az anyafarkassal agyonvertem a kant. A farkaskölykök is elpusztultak a dulakodás közben.

Fáradtan ültem le egy zsombékra. Azon gondolkodtam, hogy vajon György, a testvérem miért akar nekem ártani, miért nem szeret engem. Pihentem egy kicsit, majd a két farkast a vállamra vettem, és az anyja háza felé indultam.
1