Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
358
100 g tej energiatartalma 50 kJ, sűrűsége
1,03 g/cm³. Mennyi az energiatartalma 2 dl tejnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos pls
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

100 gramm tej térfogata: V=(100/1,03) cm³= 97,087 cm³, mivel ennek 50 kJ az energia-tartalma, 200 cm³ (2 dl) tejnek pedig aránypárral kiszámolva: E=(200/97,087)×50 =2,06×50= 103 kJ érték jön ki az energiájára, tehát ez lesz a megoldás! :)

Remélem érthető, ahogy levezettem és tudtam vele segíteni!
0

Első megoldása is teljesen jó, de itt egy másik lehetséges megoldás:
2 dl = 200 cm^3

M = ρ* V = 200 cm3*1,03 g/cm^3= 206 g

Ha 100 g tej energiatartalma 50 kJ, akkor
206 g a tej energiatartalma:
206 / 100 * 50 = 103 kJ
0